Ingrediente:
- 4 felii mari de paine sau o paine rotunda mica si plata
- 250 gr muschi file feliat foarte subtire
- 750 gr branza de vaci
- 5 linguri cu smantana
- 2 legaturi de marar
- 5 fire de patrunjel verde
- 1 fir de ceapa verde
- 1 fir de usturoi verde
- o lingura Delikat
- o lingurita piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Intr-un bol mare se amesteca branza, smantana, o lingura Delikat si o lingurita de piper. Se pun in frigider de seara pana dimineata. Dimineata scoatem bolul din frigider, aruncam apa lasata de branza si impartim compozitia in doua boluri.
Spalam bine o legatura de marar, patrunjelul, ceapa verde si usturoiul verde si le tocam marunt. Adaugam amestecul intr-unul din boluri si amestecam bine, sa se omogenizeze.
Luam 2 felii de paine, le punem pe un platou (in cazul in care avem paine, taiem painea pe lung, la fel cum procedam cu un tort si punem una din felii pe platou). Ungem bine cu tot amestecul de branza si verdeata.
Adaugam celelalte doua felii peste (capacul in cazul in care avem paine) si imbracam totul cu branza simpla.
Tocam cealalta legatura de marar fin si imbracam tortul pe lateral, de jur imprejur. Deasupra asezam muschiuletul astfel incat sa arate ca niste petale.
Se lasa tortul la rece minim o ora inainte de servire, ca sa se inmoaie feliile de paine.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu