duminică, 8 aprilie 2012

Barcute de vinete cu telemea


Ingrediente:
  • 2 vinete medii
  • un ardei gras micut
  • o ceapa verde
  • 5 fire patrunjel
  • 4 felii de un deget grosime de telemea(eu am folosit Hochland)
  • cam o lingurita de Delikat
  • piper proaspat macinat
  • ulei de masline
  • oregano
  • cascaval ras
Mod de preparare:
 Se spala bine vinetele, se taie pe jumatate si se pun pe o tava. Ardeiul se spala, se curata si se taie cubulete. Ceapa verde cu patrunjelul se spala si se toaca marunt.


 Se ia o jumatate de vanata si se scoate miezul pe care il tocam cubulete si le punem intr-un bol. Luam o felie de telemea pe care o taiem de asemenea cubulete si o punem peste vanata. Mai adaugam o patrime din ardei, o patrime din ceapa si patrunjel, putin Delikat si piper si o lingurita de ulei de masline. Le amestecam bine si le punem inapoi in vanata. Procedam la fel si cu celelalte 3 vinete.
 Le dam la cuptor la 180 grade celsius. Cand vi se pare ca vanata e coapta presarati oregano si cascavalul ras si mai lasati putin la cuptor pana se topeste cascavalul.

 Se servesc atat calde cat si reci, simple sau garnitura.
 Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu