Ingrediente:
- 2 vinete medii
- un ardei gras micut
- o ceapa verde
- 5 fire patrunjel
- 4 felii de un deget grosime de telemea(eu am folosit Hochland)
- cam o lingurita de Delikat
- piper proaspat macinat
- ulei de masline
- oregano
- cascaval ras
Mod de preparare:
Se spala bine vinetele, se taie pe jumatate si se pun pe o tava. Ardeiul se spala, se curata si se taie cubulete. Ceapa verde cu patrunjelul se spala si se toaca marunt.
Se ia o jumatate de vanata si se scoate miezul pe care il tocam cubulete si le punem intr-un bol. Luam o felie de telemea pe care o taiem de asemenea cubulete si o punem peste vanata. Mai adaugam o patrime din ardei, o patrime din ceapa si patrunjel, putin Delikat si piper si o lingurita de ulei de masline. Le amestecam bine si le punem inapoi in vanata. Procedam la fel si cu celelalte 3 vinete.
Le dam la cuptor la 180 grade celsius. Cand vi se pare ca vanata e coapta presarati oregano si cascavalul ras si mai lasati putin la cuptor pana se topeste cascavalul.
Se servesc atat calde cat si reci, simple sau garnitura.
Se servesc atat calde cat si reci, simple sau garnitura.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu