luni, 2 aprilie 2012

Cum sa confiezi o portocala

Ingrediente:
  • o portocala medie
  • 500 ml de apa
  • 250 gr zahar
  • un baton de scortisoara
Mod de preparare:
 Spalam bine portocala sa eliminam cat mai mult din pelicula de ceara de pe ea si o taiem in felii de 3-4 mm.
Punem apa si zaharul al fiert la foc mediu si amestecam bine sa se topeasca zaharul. Cand a inceput sa clocoteasca adaugam feliile de portocala si batonul de scortisoara. In momentul in care incepe din nou sa fiarba dam focul la minimum si adaugam un capac peste. Lasati sa fiarba aproximatix o ora amestecand frecvent sa nu se prinda. Cand portocala si coaja capata tranparenta inseamna ca sunt confiate.
 Lasam sa se raceasca si apoi scoatem portocalele pe un gratar si le lasam la uscat 48 de ore.
 Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu