duminică, 15 aprilie 2012

Pulpe de pui cu citrice pe pat de cartofi, la cuptor


Ingrediente:
  • 2 kg de cartofi roz
  • 1.5 kg de pulpe de pui (ciocanele)
  • 2 mandarine
  • 1 lamaie mare
  • 5 linguri de ulei
  • boia dulce de ardei
  • condimente pentru pui
  • condimente pentru gratar
  • piper proaspat macinat
  • folie alimentara

Mod de prepare:
 Cu o seara inainte de a prepara friptura, intr-o punga pentru frigider punem pulpele de pui crestate, condiment de pui din plin, lamaia cu coaja feliata subtire si mandarinele curatate de coaja si feliate. Sigilam punga si le punem la frigider de seara pana dimineata.










 Se curata cartofii de coaja si se feliaza pe lung, felii de aproximativ 5 mm. Se unge o tava mare cu ulei si se asaza feliile de cartofi peste. Se preasara condiment de gratar peste si asezam puiul cu citrice deasupra. Imbracam tava in folie alimentara si le punem la cuptor pentru o ora.



 Dupa o ora scoatem tava din cuptor, dam la o parte folia de aluminiu si presaram peste tot boiaua.

 Punem tava din nou la cuptor si o lasam pana se rumeneste puiul si cartofii si scade zeama.
 Pofta buna!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu