vineri, 20 aprilie 2012

Pasca campeneasca


Ingrediente aluat:
  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 50 gr drojdie
  • 250 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • o fiola esesnta de vanilie
  • 150 gr unt
  • 3 linguri ulei
Ingrediente umplutura:
  • 750 gr branza dulce
  • o fiola esenta de vanilie
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita cu varf coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 10 gr unt
  • o lingura de faina
  • o floare pentru ornat

Mod de preparare aluat:
 Se freaca galbenusurile cu zahar(zaharul tos si cel vanilat). Separat batem albusurile spuma. Se freaca drojdia cu o cana de lapte cald, se amesteca bina pana capata consistenta unei smantani. Se lasa la crescut.












 Intr-n vas mare punem faina, in mijlocul ei turnam galbenusurile frecate cu zahar, albusurile batute spuma, compozitia cu drojdie si jumatate din cantitatea ramasa de lapte. Amestecam bine dupa care turnam si laptele ramas si framantam in continuare.
 Separat punem untul la topit si il amestecam cu cele 3 linguri de ulei. In timp ce framantati se pun treptat cate 2 linguri de unt cu ulei si se framanta pana se incorporeaza. Procedam cu tot untul asa. Presaram faina deasupra si lasam aluatul la cald la crescut 40-50 min.




Mod de preparare umplutura:
 Amestecam toate ingredientele intr-un bol pana devine o pasta omogena.

 Se pune hartie de copt pe fundul unei tavi mari de copt. Apoi se pune aluatul in tava, mai presat pe mijloc si se pune compozitia de branza in mijloc. Se tine la cuptor aproximativ 45 minute la 160 de grade Celsius. Verificam din cand in cand cu o scobitoare aluatul, daca nu se lipeste de ea inseamna ca e gata. Dupa ce se raceste punem floarea in mijloc.
 Pofta buna!!!



2 comentarii: