Ingrediente:
- 225 gr biscuiti digestivi
- 75 gr Amarettini
- 130 gr unt topit
- 6 lamai medii
- o cutie frisca lichida 200 ml
- o cutie lapte de cocos 200 ml, daca nu gasiti puneti inca o cutie de frisca lichida
- 400 ml de smantana mai grasa
- 4 plicuri de gelatina
- 4 linguri de zahar
- pentru ornat zmeura, lamaie confiata, si un firicel de menta
Biscuitii digestivi si Amarettini ii punem intr-un bol, sau intr-o punga si ii zdrobim cu facaletul dupa care turnam peste untul topit si amestecam bine. Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu fund detasabil tapetata in prealabil cu hartie de copt. Cu dosul unei linguri apasam bine blatul si il nivelam frumos. Se pune compozitia la rece pentru minim 30 minute.
Radem coaja lamailor si stoarcem sucul. Punem intr-o oala, coaja de lamaie, zeama de lamaie, frisca lichida, laptele de cocos si smantana, menta tocata peste care adauga, gelatina si zaharul si amestecam bine. Punem totul la fiert un minut, nu mai mult, amestecand mereu. Cand s-a domolit compozitia adaugam peste blatul de biscuiti, nivelam bine si lasam totul la rece pentru minim 3 ore.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu