vineri, 13 iulie 2012

Prajitura cu nectarine, pere, bezea si fulgi de migdale


Ingrediente pandispan:
  • 7 galbenusuri
  • 175 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr faina
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • o lamaie
  • 7 linguri de ulei
  • 10 linguri de apa minerala
  • 2 pere mari
  • 4 nectarine
Ingrediente bezea:
  • 7 albusuri reci
  • 250 gr zahar
  • 1/2 cana de fulgi de migdale
Mod de preparare:

 Se freaca zaharul si galbenusurile cu mixerul pana se albesc(vezi poza de mai jos). Se adauga uleiul treptat(ca la maioneza) si se amesteca pana se incorporeaza. Apoi adaugati treptat si apa minerala, zaharul vanilat si praful de sare.
 Spalati bine lamaia si radeti coaja intr-un bol. Cu zeama de la lamaie stingeti praful de copt si il incorporati in blat iar la sfarsit turnati faina in ploaie si amestecati bine. Tapetati tava cu faina sau cu hartie de copt si turnati aluatul pe care il nivelati cu o spatula.
 Spalati nectarinele si perele, le curatati de coaja si de sambure/cotor si le taiati cubulete. Amestecati intr-un bol nectarinele si perele si apoi le presarari peste pandispan. Se pune totul in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius pentru 15-20 minute pana capata o culoare aurie deasupra.







 Intre timp pregatiti bezeaua: Bateti albusurile spuma tare in care incorporati treptat zaharul. Continuati sa bateti spuma pana ce zaharul se topeste. Intindeti spuma peste pandispan, presarati migdalele si o mai lasati la cuptor pentru inca 10-15 minute, atat cat sa se rumeneasca. Dupa ce e gata timpul de coacere scoateti prajitura din cuptor si o lasati la racit minim jumatate de ora.
 Pofta buna!!!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu