Ingrediente:
- 6 oua
- 375 gr faina
- 475 gr zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 225 gr ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 varf de cutit de coaja de lamaie
- 10 linguri de Nesquik
Mod de preparare:
Se despart galbenusurile de albus. Albusurile se bat spuma tare cu mixerul, adaugam zaharul si zaharul vanilat in ploaie si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam uleiul treptat(cum procedam la maioneza), apoi galbenusurile unul cate unu si coaja de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt si incorporeaza treptat(in ploaie) in compozitia initiala, la inceput cu mixerul si apoi cu lingura amestecand de jos in sus. Nu amestecati prea mult pentru ca se va lasa aluatul.
Tapetam o tava medie cu margarina si faina. Turnam 75% din compozitie in tava. Restul de 25% il amestecam cu Nesquik si cu o lingura punem aluatul pe alocuri.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius pana se rumeneste. Se verifica cu o scobitoare daca e gata. NU se deschide cuptorul sub nici o forma in primele 15 minute pentru ca se lasa aluatul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu