Ingrediente stratul de jos:
- 125 gr gem de zmeura
- 60 ml apa fiebinte
- 2 pachete de piscoturi
- jumatate de pachet de Amarettini
Ingrediente stratul din mijloc:
- o cutie 200 gr crema de branza
- 2 iaurturi de fructe de padure(aprox 250 gr)
- 125 gr zahar
- 30 gr faina
- 2 oua
Ingrediente stratul de sus:
- o cutei 200 gr crema de branza
- 250 gr fructe de padure (eu am folosit un pachet de fructe congelate)
- 2 plicuri gelatina
- 60 ml suc rece de visine (se poate folosi si apa daca nu aveti suc)
- 250 ml frisca lichida
- 125 gr zahar
- fulgi rosii de cocos pentru ornat
Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul la 150 grade Celsius. Amestecam gemul de zmeura cu apa pana se omogenizeaza. Se inmoaie fiecare piscot in gem si se aseaza la baza tavii (folosim o tava medie). In restu de gem presaram Amarettini pisati cat mai marunt si amestecam pana devine compozitia omogena. Daca vi se pare prea groasa mai adaugati putina apa. Compozitia se intinte uniform peste stratul de piscoturi, avand grija sa umplem si golurile. !!! Daca nu aveti Amarettini puteti folosi si piscoturile ramase.
Pentru stratul doi: Amestecam crema de branza cu iaurtul si faina. Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, adaugam zaharul si continuam sa batem pana se topeste zaharul, incorporam galbenusurile unul cate unu iar apoi incorporam treptam compozitia cu iaurt. Nu amestecati prea mult pentru ca sa nu se lase spuma. Turnati peste piscoturi si nivelati. Coaceti totul la cuptor pentru 30 minute, apoi lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Pentru stratul trei: Amestecam crema de branza cu fructele de padure. Separat amestecam gelatina si sucul/apa si le lasam deoparte pentru 5 minute, dupa care turnam peste 50 ml frisca lichida calduta, si amestecam pana se dizolva. Batem restul de frisca cu zaharul. In crema de branza incorporam gelatina, apoi frisca amestecand de jos in sus. Cand cheesecake-ul sa racit, turnati crema deasupra, presarati cocosul pe margine si dati la frigider minim 3 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu