- 4 linguri miere
- 300 gr zahar
- 2 oua intregi
- 100 gr margarina
- 3 plicuri zahar vanilat
- 500 gr faina
- 1 praf de copt
Mierea, zaharul, ouale, zaharul vanilat si margarina se pun la fiert pana cand compozitia face o spuma alba. Cand si-a dublat volumul se ia de pe foc. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste compozitie amestecand de jos in sus pana se omogenizeaza. Punem blatul cat este fierbinte intr-o tava tapetata in prealabil cu margarina si faina sau cu hartie de copt, il intidem bine in toata tava si il punem la copt in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius. Lasam blatul pana devine aramiu si il verificam cu o scobitoare daca este gata. (intepam blatul cu scobitoarea, daca scobitoarea nu se lipeste inseamna ca e copt). Cand se raceste putin il taiem cubulete sau triunghiuri, cum va place :)
Ingrediente sos de ciocolata:
- 4 linguri cacao
- 6 linguri lapte
- 200 gr zahar
- un pachet margarina Rama
- 1 fiola esenta de rom
Mod de preparare sos de ciocolata:
Se pun la fiert laptele, zaharul si cele 4 linguri de cacao, cand se topeste zaharul adaugam si margarina si mai lasam pana se topeste. Luam de pe foc adaugam esenta de rom si amestecam bine.
Se ia o bucatica de aluat si se scufunda in sosul de ciocolata dupa care se trece prin cocos. Se servesc dupa cel putin 3 ore pentru a lasa aluatul sa se inmoaie.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu