Ingrediente aluat:
- 500 gr faina
- 180 ml lapte caldut
- 20 gr zahar
- un plic de drojdie
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 oua
- 60 gr unt topit
- 500 gr branza dulce
- 100 gr smantana
- o lingurita coaja de lamaie
- 2 plicuri zahar vanilat
- 30 gr zahar
Mod de preparare:
Amestecam drojdia, zaharul, zaharul vanilat si laptele caldut si le lasam putin sa creasca. Punem faina intr-un bol, in mijlocul ei punem laptele cu drojdia, untul topit si ouale dupa care incepem sa framantam pana ce aluatul nu mai e lipicios. Lasam aluatul la cald sa creasca cam 2 ore. Impartim aluatul in 4 si din fiecare parte intindem o foaie din aluat. Int-un bol amestecam toate ingredientele pentru umplutura. Pe fiecare foaie intindem 1/4 din umplutura si rulam. Din fiecare rulada taiem cam 6 trandafiri si ii pune toti intr-o tava de tava antiaderenta. Dam tava la copt in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius pana se rumeneste bine. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu