marți, 25 noiembrie 2014

Kugelhopf


Ingrediente:
  • un plic de drojdie
  • 2 linguri apa calda
  • 120 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 20 gr unt topit pentru framantat la sfarsit
  • 85 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 430 gr faina
  • un praf de sare
  • un ou
  • o lingurita rasa coaja de lamaie
  • stafide
  • amaretto sau rom
  • zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:

In primul rand se pun stafidele la rehidratat in rom sau in amaretto. Intr-un pahar punem drojdia si apa calda, amestecam si lasam pana incepe sa creasca. Untul, laptele, zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un bol la incalzit. Eu le pun in microunde dar se poate si in bain marie, dupa ce s-au incalzit amestecam pana se topeste zaharul. Punem intr-un bol mare faina, sarea, oul si coaja de lamaie dupa care turnam in mijloc drojdia si amestecul cu lapte. Dupa ce s-au omogenizat adaugam cele 20 gr unt topit si stafidele si framantam pana la omogenizare. Tava o ungem cu unt si tapetam cu faina dupa care punem aluatul si il lasam sa creasca in forma timp de 2 ore acoperit bine. Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius si o lasam pana se rumeneste. Pofta buna!













 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu