Ingrediente:
- 190 gr zahar
- 6 mere curatate de coaja si cotor si taiate cubulete
- 230 gr faina
- 170 gr unt moale
- 3 galbenusuri
- 75 gr migdale
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 gr zahar
- o lingurita scortisoara
- un plic zahar vanilat pentru presarat
- o mana migdale feliate
Mod de preparare:
Se pun merele cu zaharul la fiert pentru 30 minute si apoi se lasa la racit. Intre timp amestecam untul moale, cu faina, migdalele macinate, cele 2 plicuri de zahar vanilat, galbenusurile si 100 gr de zahar. Framantam pana obtinem un aluat omogen pe care il lasam sa se odihneasca 30 minute. Tapetam o tava cu unt si faina, impartim aluatul in 3, din 2 parti intindem o foaie care o asezam in tava. Amestecam scortisoara cu merele si o turnam peste aluat. Presaram migdalele feliate deasupra iar peste presaram pliculetul de zahar vanilat. Din bucata de aluat ramasa facem 6 suluri cu care ornam tarta deasupra. Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius si o lasam 40-50 minute pana se rumeneste. Se poate orna cu putin zahar vanilat pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu