marți, 23 iulie 2013

Penne carbonara la cuptor


Ingrediente:
  • o cutie penne - eu recomand Barilla
  • o legatura de ceapa verde sau o ceapa de marimea unui pumn taiata cubulete 
  • 500 gr pastrama porc afumata taiata cubulete
  • 2 oua
  • 500 gr smantana
  • 300 gr cascaval ras
  • 2 lingurite oregano
  • o lingurita rasa busuioc
  • sare
  • piper
  • ulei
  • parmezan

Mod de preparare:

 Se fierb pastele conform indicatiilor de pe cutie. Se pune ceapa la calit impreuna cu pastrama si 2 linguri de ulei la foc mediu. Cand sunt aproape gata adaugam oregano si busuiocul. Dupa care se mai lasa 2-3 minute la foc mic.
 Cele 2 oua se bat cu furculita pana devine o crema omogena dupa care se amesteca cu smantana pana devine pasta. Puneti jumatate din penne in tava apoi pastrama cu ceapa peste care tunam smantana cu ou ,punem restul de penne si apoi cascavalul ras. Dam totul la cuptor la 170 grade Celsius pana se rumeneste. La servire presaram parmezan peste.
 Pofta buna!!!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu