Ingrediente pandispan:
- 7 galbenusuri
- 175 gr zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 250 gr faina
- un praf de copt
- un praf de sare
- o lamaie
- 7 linguri de ulei
- 10 linguri de apa minerala
- 600 gr cirese
- 7 albusuri reci
- 250 gr zahar
Se freaca zaharul si galbenusurile cu mixerul pana se albesc(vezi poza de mai jos). Se adauga uleiul treptat(ca la maioneza) si se amesteca pana se incorporeaza. Apoi adaugati treptat si apa minerala si praful de sare.
Spalati bine lamaia si radeti coaja intr-un bol apoi adaugati peste coaja zaharul vanilat si amestecati, dupa care turnati peste aluat. Cu zeama de la lamaie stingeti praful de copt si il incorporati in blat iar la sfarsit turnati faina in ploaie si amestecati bine. Tapetati tava cu faina sau cu hartie de copt si turnati aluatul pe care il nivelati cu o spatula.
Spalati ciresele, le curatati de samburi si apoi le presarari peste pandispan. Se pune totul in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius pentru 15-20 minute pana capata o culoare aurie deasupra.
Intre timp pregatiti bezeaua: Bateti albusurile spuma tare in care incorporati treptat zaharul. Continuati sa bateti spuma pana ce zaharul se topeste. Intindeti spuma peste pandispan si o mai lasati la cuptor pentru inca 10-15 minute, atat cat sa se rumeneasca. Dupa ce e gata timpul de coacere scoateti prajitura din cuptor si o lasati la racit minim jumatate de ora.
Pofta buna!!!
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu