marți, 2 iulie 2013

Tarta cu nectarine si alune de padure


Ingrediente blat:

  • 175 gr faina
  • 100 gr unt taiat cubulete
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de apa mineraka
  • un varf de cutit de sare
Ingrediente umplutura:
  • 100 gr stafide
  • un compot mare de nectarine(aproximativ 470 gr parte bruta)
  • 150 gr fulgi de ovaz
  • 4-5 linguri de zahar
  • un plic de gelatina - 10 gr
Mod de preparare:

 Pentru aluat amestecam toate ingredientele intr-un bol pana aluatul devine omogen dupa care il punem la frigider pentru 30 minute. Dupa ce au trecut cele 30 minute, scoatem coca, intindem o foaie si o punem intr-o tava rotunda de tarta. Intepam aluatul cu furculita si punem la copt pentru 10 minute in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius. Dupa ce au trecut cele 10 minute il scoatem si il lasam putin la racit. Presaram fulgii de ovaz amestecati cu stafide peste care aranjam nectarinele taiate felii, turnam cam 6 linguri din zeama de la compotul de nectarine si presaram zaharul peste. Dam la cuptor pentru inca 10 minute. Scoatem tava, presaram alunele de padure si mai lasam inca 5 minute. In zeama ramasa de la compot punem plicul de gelatina, lasam 5 minute pana se umfla gelatina si apoi punem compozitia in baie de aburi/la microunde(30 secunde) ca sa se topeasca gelatina - sa nu lasati sa fiarba pentru ca se strica gelatina - dupa care vom turna peste tarta si se lasa la racit.
 Pofta buna!!! 



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu