marți, 13 august 2013

Lipii umplute cu branza si cascaval


Ingrediente lipii:

  • 100 gr untura
  • 400 ml apa
  • o lingurita cu varf Delikat
  • o lingurita zahar
  • 2 plicuri drojdie
  • faina cat cuprinde(la mine a intrat aprox jumatate de kg)

Ingrediente umplutura:

  • 200 gr telemea rasa de vaca
  • 200 gr cascaval ras
  • 4 oua
  • o ceapa rosie mica
  • o lingurita rasa marar
  • o lingurita rasa Delikat
  • o lingura cu varf de faina
  • 2 linguri de smantana

Mod de preparare lipie:

 Facem in masina de paine un aluat din apa, untura, zahar, Delikat si 3 linguri de faina. Se mixeaza putin dupa care se adauga drojdia. Se mai adauga faina cat sa iese un aluat de consistenta medie care sa nu se lipeasca de mana apoi se lasa masina sa termine programul(aprox o ora jumatate) - daca nu aveti masina de paine urmati pasii doar ca framantati, apoi lasati aluatul la crescut intr-un loc caldut.




Mod de preparare umplutura:

 Punem toate ingredientele intr-un bol si le amestecam bine pana se omogenizeaza.




 Impartim aluatul in 12 parti egale. Din fiecare intindem cate o foaie de aprox 1 cm grosime. Punem umplutura in interior dupa care indoim la jumatate si lipim putin marginile. Lipiile se prajesc la foc mic in tigaie antiaderenta fara ulei. Pofta buna!!!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu