vineri, 23 august 2013

Banuti cu merisoare


Ingrediente pentru 70-75 biscuiti:

  • 230 gr unt moale
  • 140 gr zahar pudra
  • un plic zahar vanilat Bourbon(daca nu aveti puteti pune 3 pliculete de zahar vanilat simplu)
  • 455 gr faina
  • un praf de sare
  • 60 gr merisoare uscate tocate marunt

Mod de  preparare:

 Untul se freaca cu zaharul pudra si plicul de zahar vanilat pana se omogenizeaza folosind lingura de lemn. Adaugam apoi faina si sarea pana se omogenizeaza cat de cat. Adaugam apoi merisoarele si omogenizeaza. Impartim aluatul in patru si formam cate un sul din fiecare, invelit in hartie de copt. Cele 4 suluri le dam la frigider minim 3 ore, se pot lasa si peste noapte. Dupa ce s-au intarit le feliem, feliile trebuie sa aiba cam 0.3 cm fiecare. Dupa care le dam la copt pana se rumenesc. Se pot pastra in cutie etansa pana la 2 saptamani.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu