Ingrediente baza crocanta:
- 200 gr fulgi de ovaz
- 90 gr faina
- 150 gr zahar
- 1 plic praf de copt
- 180 gr unt
Ingrediente negresa:
- 150 gr ciocolata neagra
- 160 gr unt
- 400 gr zahar
- o fiola esenta de migdale
- 4 oua
- 140 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Pentru baza crocanta amestecam intr-un bol fulgii, faina, zaharul si praful de copt. Adaugam untul topit, se amesteca bine si se pune totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de 19*32, dar recomand una de 22*35, pentru ca o parte din compozitia de negresa nu a mai incaput. Se coace pentru 10 minute la 170 grade Celsius, dupa care se lasa 5 minute sa se racoreasca.
Intre timp, ciocolata rupta bucati si untul se pun la topit la foc mic, apoi le luam de pe foc si adaugam zaharul, esenta de migdale si ouale, apoi faina praful de copt si sarea.
Amestecul obtinut se toarna peste baza crocanta, se presara fulgii de migdale si se da din nou la cuptor pentru aproximativ 30 minute.
Ca sa fiti siguri ca e gata verificati cu o scobitoare.(Daca aluatul nu se lipeste de ea inseamna ca e gata).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu