Ingrediente:
- 80 gr unt moale
- 250 gr faina
- 2 oua mari
- 160 gr iaurt
- 150 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri seminte de mac
- un borcan mic compot de visine
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu praful de copt, apoi adaugam iaurtul, macul si untul si mixam bine. Separat batem ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat dupa care le adaugam in compozitia cu faina si omogenizam bine. Impartim compozitia in 12 forme de briose, pe care le ornati cu visine. Eu am pus in fiecare o visina intreaga si una taiata in patru. Se dau la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius. Le verificam cu scobitoarea inainte de a le scoate. Daca aluatul nu se lipeste de scobitoare, inseamna ca briosele sunt gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu