marți, 4 decembrie 2012

Pui cu rosii si cascaval la cuptor garnisit cu cartofi aromati cu usturoi verde si susan


Ingrediente:
  • 8 pulpe superioare de pui dezosate
  • condimente de curcan
  • 2 rosii
  • o lingura oregano
  • o cana cu vin
  • o cana cu apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 grame cascaval ras
  • 6 cartofi mari
  • 4 fire de usturoi verde
  • 2 linguri de susan
  • o lingurita Delikat
Mod de preparare:

 Pulpele se condimenteaza si se pun in tava. Spalam rosiile, le taiem cubulete si le amestecam cu oregano. Presaram rosiile peste pui. Adaugam in tava cana cu apa si cana cu vin si stropim totul cu ulei de masline. Acoperim tava cu folie si o dam la cuptor pentru 50 minute la 200 grade Celsius. Dupa ce a trecut timpul alocat, dam folia la o parte si mai lasam 30 minute la cuptor la 170 grade Celsius pana se rumeneste. Cand e gata scoatem tava si presaram cascavalul.





 In timp ce se coace puiul, spalam cartofii, ii curatam si ii taiem cubulete. Ii prajim in friteuza la 170 grade Celsius. Cat stau cartofii in friteuza spalam usturoiul verde si il tocam grosier si ii punem intr-un bol suficient de mare cat sa incapa cartofii.
 Scoatem cartofii(dupa ce au stat la scurs) si ii rasturnam peste usturoiul verde, adaugam susanul si Delikat si amestecam totul.



 Aranjam puiul si cartofii pe o farfurie de servit si... Pofta buna!!!

2 comentarii:

  1. Totul e arata super, cu precizarea ca folia de aluminiu INTOTDEAUNA se pune cu partea lucioasa spre carne nu cu partea mata :)

    RăspundețiȘtergere