miercuri, 12 decembrie 2012

Paste cu bacon, prosciuto si usturoi


Ingrediente:

  • un pachet de paste tricolore
  • 150 gr bacon feliat
  • 200 gr prosciuto feliat
  • o lingura de ulei
  • 300 gr smantana
  • 3 oua
  • 3 catei de usturoi tocati marunt
  • parmezan

Mod de preparare:

 Se pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe pachet dupa care le scurgem de apa si le punem departe. Separat taiem bacon-ul si prosciuto in feliute mici si il punem la prajit - lasam 4 felii de bacon pentru decorat, cand e aproape gata mai adaugam si usturoiul tocat marunt sau dat pe razatoarea mica si mai lasam un minut. Intr-un vas amestecam smantana cu ouale bine dupa care adaugam si bacon-ul si prosciuto si amestecam bine (la aceasta reteta nu se folosesc condimente deoarece isi ia aromele de la bacon, prosciuto si usturoi).
 Intr-o tava punem jumatate din paste apoi jumatate din sos apoi cealalta jumatate de paste si restul de sos, dupa care ornam cu cele 4 felii de bacon si le punem timp de 20 minute in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius. Cand timpul e gata presaram parmezan deasupra si mai lasam in cuptor pentru 5 minute.
 Pofta buna!!!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu