Ingrediente crusta:
- coaja de la doua lamai
- 50 gr zahar
Ingrediente fursecuri:
- 270 gr faina
- un plic praf de copt
- un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
- un varf de lingurita sare
- 115 gr unt la temperatura camerei
- 150 gr zahar
- un ou
- 2 ligurite coaja de lime, proaspata sau confiata
- sucul de la o jumatate de lime
- un plic zahar vanilat bourbon
Mod de preparare crusta:
Se amesteca intr-un bol coaja de lamaie rasa si zaharul si se pune deoparte.
Mod de preparare fursecuri:
Amestecam intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. In alt bol mixam untul cu zaharul pentru aproximativ 5 minute, apoi adaugam si oul si zaharul vanilat bourbon si mai mixam pana la omogenizare. Urmeaza sa incorporam zeama si coaja de lime, apoi jumatate din amestecul cu faina. Dupa ce l-am incorporat adauga si cealalta jumatate. Se pune aluatul intr-o folie alimentara, se aplatizeaza si se lasa la frigider timp de doua ore. Dupa ce s-a racit, scoatem aluatul si formam din el bilute de marimea unei nuci. Partea de deasupra o trecem prin amestecul de coaja de lamaie si zahar, preparat la inceput. Fursecurile se aseaza in tava in care am pus o hartie de copt, la o distanta de aproximativ 4 cm intre ele. Se pun la copt in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius pentru aproximativ 15 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu