Ingrediente:
Aluat:
- 180 gr faina
- 30 gr zahar pudra
- 1 vf de cutit sare
- 120 gr unt
Pentru umplutura:
- 400 gr dovleac
- 40 gr unt
- 2 linguri miere
- 100 gr zahar pudra
- 1 lingurita scortisoara
- o fiola esenta de migdale
- 80 gr migdale feliate
Mod de preparare:
Aluat:
Punem untul la topit, cernem peste zaharul, faina si sarea. Se amesteca si se framanta un aluat neted. Se pune o folie alimentara deasupra si se pune la frigider pentru o ora. Intindem aluatul pe o folie de aluminiu, dupa care imbracam tava unsa si tapetata in prealabil. Se inteapa aluatul din loc in loc si se pune la copt in cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius pentru 15-20 minute, pana se rumeneste.
Umplutura:
Curatam dovleacul si il dam pe razatoarea mare. Punem dovleacul la calit impreuna cu untul, mierea, zaharul pudra si scortisoara, dovleacul trebuie lasat pana se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca dupa care adaugam esenta de migdale. Se pune dovleacul peste aluatul rumenit si se presara migdalele feliate deasupra si se mai da la cuptor pentru inca 20 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu