marți, 6 noiembrie 2012

Placinta cu cartofi, sunca si ceapa verde



Ingrediente:

  • 240 gr branza dulce de capra (se poate folosi si de vaca)
  • 200 gr sunca taiata cubulete
  • 500 gr cartofi rasi pe razatoarea mare
  • 150 gr cascaval afumat taiat cubulete
  • 2 lingurite Delikat
  • o lingurita rasa piper
  • o ceapa verde mare sau doua mai mici
  • 2 oua
  • 260 gr smantana
  • 4 linguri mari de faina
  • pesmet 
  • unt pentru tapetat tava
Mod de preparare:

 Amestecam intr-un bol cartofii, sunca, cascavalul afumat, branza dulce, piperul si Delikat-ul. Separat in alt bol amestecam smantana, faina si ouale pana obtinem o asemanatoare cu aluatul de clatite, numai cu o consistenta mai groasa. Tava o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet si incalzim cuptorul la 170 grade Celsius. Amestecam cele doua compozitii si le framantam cu mana iar apoi turnam totul in tava, presaram pesmet din plin deasupra si putin piper proaspat macinat (nu e obligatoriu piperul) si dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.
 Mie personal imi place cu mustar cu boabe alaturi!
 Pofta buna!!!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu