luni, 19 martie 2012

Cotlet de porc cu ceapa rosie


Ingrediente:
  • 1 kg de cotlet dezosat de porc
  • 3 cepe mari rosii
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 40 gr unt
  • cimbru
  • rozmarin
  • condiment pentru friptura si gratar clasic de la Fuchs
  • putina sare
  • piper tricolor proaspat macinat(se poate si piper simplu)
Mod de preparare:
 Condimentam carnea si pe o parte si pe alta si o punem la prajit impreuna cu uleiul de masline si untul. Condimentele trebuie puse atat cat sa acopere carnea si pe o parte si pe alta intr-un strat subtire. Cand s-a rumenit o scoatem si o taiem felii cam de 0.5 cm fiecare.



 Separat curatam ceapa si o taiem rondele subtiri, pe care le punem la prajit in uleiul in care am prajit carnea si o lasam pana devine aurie. Adaugam apoi feliile de carne, laptele si inca o lingurita rasa de cimbru si le lasam la fiert pentru inca o ora. Friptura merge excelent cu cartofi fierti in coaja.
 Pofta Buna!
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu