miercuri, 21 martie 2012

Briose cu banane si unt de arahide


Ingrediente:
  • 2 oua
  • 320 gr faina alba
  • 1 praf de copt
  • 2 banane
  • 2 linguri unt de arahide(e mai bun cel cu bucati de alune)
  • 75 gr zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 50 gr unt
  • 250 ml lapte
  • 1 fiola esenta de rom
  • ulei pentru uns formele
  • 12-15 forme de briose(depinde de marime)
Mod de preparare:
 Se pune cuptorul la incalzit la 180 grade Celsius.
 Se sparg ouale intr-un bol mai mare si se bat pana fac putina spuma. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana se omogenizeaza.








 Adaugam untul de arahide si mixam in continuare.







 Topim untul, il adaugam in compozitie impreuna cu laptele si amestecam pana la omogenizare.
 Decojim bananele si le facem piure cu blenderul sau cu furculita (eu prefer cu furculita pentru ca raman bucatele de banane care sunt delicioase in briose) si le incorporam in compozitia de mai sus.
 Praful de copt il amestecam cu faina intr-un bol dupa care le turnam peste compozitia noastra si amestecam putin pana se inglobeaza faina. Amestecati cat de putin se poate deoarece daca amestecati prea mult nu va mai creste aluatul.

 Turnam aluatul in fiecare forma cu ajutorul unei linguri. Se umple cam 3/4 din fiecare forma. Se dau la cuptor cam 17-20 min.







 Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu