- 200 grame zahar tos
- 200 grame nuci macinate
- 200 grame de unt/margarina Rama
- 200 grame zahar pudra
- 4 galbenusuri
- 2 linguri rom(2 fiole esenta de rom)
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:
Zaharul tos caramelizat se trage de pe plita la prima spumare si se adauga nucile macinate si se rastoarna pe un blat de lemn uns in prealabil cu margarina sau unt, lasandu-se pana la racire. Rece se zdrobeste cu sucitorul.
Untul/margarina Rama se freaca spuma cu zaharul pudra, se amesteca apoi cu galbenusurile incorporate unul cate unu, apoi romul, zaharul vanilat si la sfarsit incorporam si nugaua sfaramata. Amestecam totul foarte bine.
Cu aceasta crema se suprapun 4-5 foi "Lica"
Prajitura se pune apoi sub o greutate pentru presare si apoi se taie in bastonase de 2-3 cm.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu