- 4 oua
- 1 cana de zahar
- 1 cana de faina
- un varf de cutit de sare
Se despart galbenusurile de albusuri. Albusurile impreuna cu sarea se bat spuma tare cu mixerul dupa care de incorporeaza treptat zaharul iar apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Luam o lingura de lemn si adaugam si faina treptat(in ploaie) amestecand continuu de sus in jos.
In tava tapetata(ungem tava cu margarina dupa care se presara faina peste) sau pe o hartie de copt, luam cu lingurita din compozitie si formam cercuri intinse la o distanta de 2 - 3 cm unul de altul. Tava se pune in cuptorul incins in prealabil si o lasam la copt la foc potrivit verificand din cand in cand. La fel procedam cu toata compozitia. Cand sunt gata coapte tragem tava din cuptor, desprindem cerculetele cu un cutit si formam imediat un cornet(trebuie sa ne miscam cat mai repede deoarece cornetele se pot forma doar cat timp blatul este cald).
Ingrediente pentru crema:
- un pachet de margarina Rama
- 1 cana de zahar pudra(se poate si o cana de zahar normal pe care il macinam si ii adaugam 1 plic de zahar vanilat)
- 1 lingura cu varf de pudra de cacao neagra
- 1 fiola de esenta de rom
- 1 cana de nuci tocate si prajite in prealabil la cuptor
- jumatate de tableta de ciocolata neagra rasa
Margarina se freaca bine cu zaharul pudra, dupa care adaugam treptat pudra de cacao in ploaie pentru a nu se forma cocoloase. La sfarsit adaugam esenta de rom si nucile si ciocolata rasa si mai amestecam putin pana se incorporeaza in crema.
La sfarsit luam cornetele si le umplem cu crema unul cate unul.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu