miercuri, 17 aprilie 2013

Placinta cu ciuperci si urzici - de post


Ingrediente:

  • 200 gr margarina
  • 400 gr faina
  • un praf de sare
  • un pahar cu apa calduta
  • 2 linguri cu otet de mere
  • 250 gr ciuperci
  • 250 gr urzici
  • 4 linguri ulei de masline
  • 6 catei de usturoi
  • 125 gr cascaval vegetal
  • o lingura rasa Delikat
  • o lingurita ierburi de Provence macinate
Mod de preparare:

Se pune intr-un bol margarina si faina si se framanta pana se faramiteaza compozitia. Adaugam otetul si sarea. Apoi apa punem putin cate putin, framantand mereu, pana obtinem un aluat omogen care se desprinde de mana. Acoperim bolul si punem aluatul la rece.
 Separam curatam urzicile si le spalam in mai multe ape. Le fierbem 15 minute in apa cu sare, dupa care le strecuram si le tocam marunt.
 Usturoiul il curatam si il tocam marunt sau il dam pe razatoarea mica. Punem la calit ciupercile si usturoiul in uleiul de masline, pana scade apa lasata de ciuperci. 
 Intr-o tava cu diametrul de 24 cm tapetata cu hartie de copt intindem aluatul, din el punem deoparte o bucata cat pumnul. Apoi presaram urzicile, si lingura de Delikat, peste punem ciupercile, apoi radem cascavalul vegetal. Presaram ierburile de Provence, iar la final radem aluatul pus deoparte mai devreme. Marginile de aluat le apasam peste placinta.
 Punem totul in  cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius, pana se rumeneste tarta! Pofta buna!!!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu