miercuri, 24 aprilie 2013

Cum sa.... faci un pandispan perfect


Ingrediente:

  • 7 oua
  • 210 gr zahar
  • 210 gr faina
  • un praf de sare
Mod de preparare:
 Batem ouale cu zaharul si sarea pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare, cand ridicati mixerul acesta trebuie sa lase urme, asta e un alt semn care spune ca e batut suficient. Toate ingredientele e obligatoriu sa fie la temperatura camerei. Trebuie mixat in jur de 20 minute, niciodata sa nu mixati mai putin, cu cat se mixeaza mai mult cu atat va creste pandispanul mai bine. NU FOLOSITI NICIODATA PRAF DE COPT.
 Faina se adauga treptat, cate 2 linguri odata si amestecam de jos in sus, dupa ce se incorporeaza perfect mai adaugam 2 linguri si tot asa pana ce terminam faina. Faina trebuie obligatoriu cernuta in prealabil.
 Punem totul intr-o tava cu diametrul de 24 cm tapetata in prealabil cu hartie de copt  dupa care nivelam bine pentru ca sa nu iese pandispanul cu burta. Introducem in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius pentru 20-25 minute. Pandispanul e gata cand devine auriu si se desprinde de margini. Se lasa la racit in forma sau pe un gratar.
 Se poate transforma intr-un tort sau servi ca atare cu putin zahar pudra. :)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu