miercuri, 10 aprilie 2013

Crostata de mere


Ingrediente:

Pentru umplutura:

  • 500 gr mere
  • o lingurita scortisoara
  • zeama de la 2 lamai
  • 4 linguri zahar brun
Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 ou
  • un praf de sare

Mod de preparare:

 Intr-un bol punem toate ingredientele pentru aluat si framantam pana acesta devine omogen. Il infoliem si dam la rece pentru minim 60 minute. Cu cat aluatul sta mai mult la frigider cu atat e mai fraged.
 Merele le curatam de coaja si de cotor si le feliem. Le stropim cu suc de lamaie ca sa nu se oxideze. Intindem aluatul intr-o foaie subtire mai mare decat tava, si il asezam in forma tapetata in prealabil cu unt si faina, lasand marginile sa atarne pe lateral. Asezam merele unele langa altele pana ce umplem tarta. Presaram peste ele 3 linguri de zahar brun si lingurita de scortisoara. Indoim marginile aluatului si peste ele mai presaram o lingura de zahar brun si dam la cuptor pentru 40-45 minute. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 170 grade Celsius.
Pofta buna!!!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu