marți, 30 octombrie 2012

Muschi de porc in vin glasat cu miere, portocale si bacon



Ingrediente:

  • 1 kg muschi de porc
  • 3 linguri ulei
  • 1 ligura cuisoare
  • 100 gr bacon afumat
  • 1 portocala
  • 2 linguri de miere
  • 400 ml vin roze
  • o lingurita rasa de piper
  • o lingura condiment de pui 
  • ata pentru legat friptura

Mod de preparare:
 Se da muschiul cu condimentul de pui si piper, se leaga cu sfoara si se prajeste in ulei incins, pana se rumeneste putin. Scoatem apoi musciul si infigem in el cuisoare. stigem zeama din cratita cu vin. Punem friptura intr-o tava si turnam peste zeama cu vin. O coacem in cuptor la 180 grade Celsius pentru o ora jumatate. 



 Intre timp taiem baconul fasii. Spalam portocala cu apa fierbinte si o stergem dupa care roadem coaja si stoarcem sucul. Sucul si coaja de portocala le amestecam cu mierea. 


 In ultimele 30 minute ce coacere friptura se unge cu aceasta glazura dupa ce am scos sucul in care a fiert, presaram si baconul deasupra si mai turnam putina glazura deasupra. 
 Se serveste friptura pe un platou. Se poate servi atat calda cat si rece!!!
 Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu