Ingrediente:
- 350 gr faina alba
- 25 gr unt
- 50 gr zahar brun
- 2 plicuri de zahar vanilat
- o lingura zahar brun pentru glazura
- 50 gr migdale macinate
- 2 linguri praf de copt
- 1/2 lingura bicarbonat de sodiu
- o lingura scortisoara
- 285 ml smantana grasa
- 1 ou batut
- 3 mere de aprox 140 gr fiecare, curatate de coaja si miez
- 2-3 linguri de lapte
- un varf de cutit de sare
Se incalzeste cuptorul la 200 gr celsius. Asezam formele pentru briose in tava. Intr-un vas mic amestecam 50 gr de faina cu unt pana obtinem o consistenta asemanatoare cu a pesmetului. Se adauga o lingura de zahar si migdalele macinate si se pune deoparte.
Intr-un bol mare amestecam restul de faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si putina sare, se adauga zaharul si scortisoara si se da deoparte. Se rad merele pe razatoarea mare si se adauga ouale batute in prealabil, smantana si laptele. In mijlocul amestecului uscat facem o adancitura in care turnam repede compozitia lichida. In cazul in care aluatul este prea gros se mai adauga o lingura de lapte. Nu se amesteca prea mult, altfel briosele vor iesi tari. Nu are nimic daca faina face cocoloase :)
Se toarna amestecul in formele de briose, pana se umplu aproximatix 2/3 din ele si presaram deasupra migdalele cu unt de la inceput. Se coc aproximativ 20 min pana incep sa se rumeneasca si sa creasca. Pentru siguranta inainte de a le scoate verificati cu o scobitoare, daca aluatul nu se lipeste de ea sunt gata.
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere