vineri, 11 mai 2012

Colarez


Ingrediente:
  • 1.5 de lapte
  • 400 gr faina
  • 100 grame zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • o fiola esenta de vanilie
Ingrediente sirop:
  • 300 gr zahar
  • o cana de apa
Mod de preparare sirop:
 Punem la intr-o oala zaharul peste care turnam putina apa, cat sa acopere tot zaharul si lasam pana devine zaharul auriu, cand e aurie turnam cana de apa peste si lasam pana se topeste zaharul ars, tragem de pe foc si lasam sa se raceasca.





Mod de preparare crema:
 Se pune un litru de lapte la incalzit intr-o oala cu fund dublu. Se pune intr-un bol faina, zaharul, zaharul vanilat, fiola de esenta de vanilie si adaugati din jumatatea de litru de lapte atata lapte cat sa devina o pasta cremoasa. !!! Sa nu puneti tot laptele din start pt ca riscati sa devina prea moale!!! 












 Se toarna compozitia peste laptele cald amestecandu-l continuu pentru a nu face cocoloase. Se tine la foc mic si se lasa pana primeste consistenta unei budinci.



 Se toarna in boluri peste sirop de zahar ars si presaram scortisoara deasupra.
 Pofta buna!



Un comentariu: