miercuri, 9 mai 2012

Spanakopita cu branza sarata


Ingrediente:
  • un pachet foi de placinta
  • 500 gr de spanac
  • 2 cepe rosii medii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 250 gr branza feta
  • 150 gr telemea
  • 3 oua
  • 300 ml smantana
  • o lingurita rasa Delikat
  • o lingurita rasa piper
  • o lingurita rasa nucsoara
  • 150 gr unt
Mod de preparare:
 Ceapa se curata de coaja si se toaca marunt. Se pune la calit in uleiul de masline incins si se lasa pana devine rumena. Adaugam spanacul tocat marunt, pe care in prealabil l-am fiert, sarea si piperul si mai lasam 5 minute.











 Batem ouale bine dupa care adaugam smantana si mai batem putin. Punem nucsoara, branza faramitata si amestecam. Adaugam peste ceapa calita si spanacul si amestecam totul bine.  Lasam compozitia deoparte pana pregatim foile.




 Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius. Separat luam o tava de tort pe care o ungem cu unt, restul de unt il topim. 4 foi de placinta le luam si le punem deoparte. Restul de foi de placinta le asezam in tava unse fiecare cu unt topit, marginile le lasam sa atarne peste tava. Adaugam in mijloc compozitia si indoim peste marginile lasate in exces. Celelalte 4 foi le ungem cu unt si le punem deasupra umpluturii incretite incercand sa creati un aspect mai interesant. Se unge cu unt din belsug deasupra si se pune la cuptor 50-60 minute la 170 grade pana se rumeneste deasupra.
 Se serveste calda sau la temperatura camerei. Pofta buna!!!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu