miercuri, 30 aprilie 2014

Chec cu portocale



Ingrediente(pentru doua checuri):
  • 6 oua
  • 500 gr faina
  • 360 gr zahar
  • 360 ml suc de portocale
  • 250 ml ulei
  • coaja de la o portocala
  • 20 gr amidon de porumb
  • un plic praf de copt
  • o lingurita rasa de bicarbonat
  • 2 linguri cu varf Nesquik
Mod de preparare:
 
 Batem ouale cu zaharul pana isi tripleaza cantitatea si devin albicioase. Intr-un bol amestecam sucul de portocale, uleiul si coaja de portocale care le turnam apoi peste oua, incet ca la maioneza. In alt bol amestecam faina, praful de copt, amidonul si bicarbonatul. Le turnam si pe acestea treptat peste compozitia cu oua. Turnam faina putin cate putin pentru a nu face cocoloase. Cand s-a omogenizat, turnam 3/4 din compozitie in 2 tavi tapetate cu unt si faina. Peste restul de compozitie adaugam Nesquik-ul si omogenizam. Turnam pe mijlocul checului si amestecam putin cu o scobitoare sa capete forma. Punem checurile in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius si il lasam pana se rumeneste. Verificam cu scobitoarea daca este copt!
Daca doriti sa faceti numai un chec injumatatiti cantitatile.
 Pofta buna!














 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu