Ingrediente:
- 3 banane normale
- 5 linguri de miere
- 75 gr unt moale
- 100 gr zahar fin
- 175 gr faina
- un plic praf de copt
- un ou
- 2 fiole esenta de migdale
- 70 gr migdale macinate grosier
Mod de preparare:
Tapetam tava de chec cu hartie de copt, torni in tava cele 5 linguri de miere care le nivelezi, apoi tai bananele si le asezi cu fata taiata in jos, cat se poate de uniform.
Intr-un bol batem untul cu zaharul pana devine spuma, daca zaharul e mai mare trebuie batut mai mult, dupa care adaugam oul si mixam pana la omogenizare, apoi restul de banane.
Separat intr-un bol amestecam faina, migdalele si praful de copt, care apoi le incorporam in compozitia cu unt si amestecam pana la omogenizare. Turnam esenta de migdale care o incorporam. Turnam aluatul in tava incet ca sa nu mutam bananele, apoi il nivelam bine si il punem la copt 20 min la 170 grade Celsius dupa care scadem la 150 grade Celsius pentru pentru aproximativ 25 minute, dupa care il verificam cu o scobitoare sa vedem daca e gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu