vineri, 3 mai 2013

Bavareza betiva bicolora - fara coacere


Ingrediente:

  • 400 gr frisca
  • 250 ml lapte
  • 60 gr zahar tos
  • 50 gr fulgi de ciocolata
  • 12 gr gelatina in foi - cam 7 foi
  • 1 lingurita amidon
  • 3 galbenusuri
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri Carolans
  • o fiola esenta de rom
  • ulei de migdale
  • forma de bavareza sau gurguluf

Mod de preparare:
 Punem gelatina la inmuiat in apa rece. Punem laptele intr-o oala la incalzit, nu il lasati sa fiarba ci doar sa fie cald.
 Intr-un alt bol mixam galbenusurile cu zaharul tos, zaharul vanilat si amidonul pana se omogenizeaza. Laptele il turnam peste galbenusuri treptat(cate un polonic odata) continuand mixarea pana la omogenizare. Crema obtinuta o aducem la foc si o lasam pana se incalzeste. NU trebuie sa fiarba ci doar sa se ingroase cu doar sa devina lichida. O luam de pe foc si adaugam foile de gelatina bine stoarse, amestecand pana se dizolva complet gelatina.
 Impartim cremele in 2 parti egale iar in una din ele adaugam ciocolata rasa, iar in cealalta Carolans si fiola de esenta de rom, apoi le lasam la racit. 
 Separat batem frisca, si adaugam jumatate din ea in crema de ciocolata, omogenizam si le turnam in forma unsa in prealabil cu uleiul de migdale(daca nu aveti de migdale puteti folosi simplu, dar sa puneti putin ca sa nu dea gust) dupa care punem la rece macar 5 minute. Intre timp adaugam frisca si in crema alba si amestecam cu o lingura pana la omogenizare dupa care turnam peste crema cu cacao.
 Se lasa la rece minim 12 ore, cel mai bine e sa o lasati peste noapte. Ca sa o rasturnati, desprindeti marginile cu un cutit subtire, dupa care o bagati in apa fierbinteclocotita pentru cateva secunde. Aveti grija sa nu intre apa in interior. Apoi o rasturnati pe un platou. si o puteti orna.
 Pofta buna!!!

































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu