miercuri, 15 mai 2013

Banuti cu fistic si migdale


Ingrediente:
  • 300 gr faina
  • o lingurita praf de copt
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un ou
  • 150 gr unt taiat cubulete
  • 50 gr fistic nesarat
  • 100 gr migdale
  • o lingurita scortisoara
  • 50 gr zahar brun

Mod de preparare:

 Se framanta un aluat din faina, praf de copt, zahar tos, zahar vanilat, un ou, scortisoara, unt rece, la care adaugam si fisticul si migdalele care le-am macinat in prealabil. Cand devine omogen, modelam din el 2 sau 3 rulouri cu diametrul de 5 cm. Incingem cuptorul la 180 grade Celsius. Se poate sa tavaliti rulourile prin zaharul brun inainte sau dupa ce le taiati. Se taie in felii groase de cca 1 cm, care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc 10-15 min pana devin rumene.
 Pofta buna!!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu