Ingrediente:
- 300 gr faina
- o lingurita praf de copt
- 100 gr zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- un ou
- 150 gr unt taiat cubulete
- 50 gr fistic nesarat
- 100 gr migdale
- o lingurita scortisoara
- 50 gr zahar brun
Mod de preparare:
Se framanta un aluat din faina, praf de copt, zahar tos, zahar vanilat, un ou, scortisoara, unt rece, la care adaugam si fisticul si migdalele care le-am macinat in prealabil. Cand devine omogen, modelam din el 2 sau 3 rulouri cu diametrul de 5 cm. Incingem cuptorul la 180 grade Celsius. Se poate sa tavaliti rulourile prin zaharul brun inainte sau dupa ce le taiati. Se taie in felii groase de cca 1 cm, care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc 10-15 min pana devin rumene.
Pofta buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu