luni, 21 iulie 2014

Tort egiptean


Ingrediente:
Pentru o foaie(trebuie coapte 3 foi):
  • 2 albusuri
  • 40 gr zahar fin
  • 5 gr faina
  • 40 gr alune de padure, tocate/macinate grosier(se pot folosi si nuci sau migdale)
Crema 1:
  • 6 galbenusuri
  • 120 gr zahar fin
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 340 ml lapte
  • 20 gr faina
  • 150 ml frisca lichida(recomand Meggle)
Crema 2:
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 gr zahar fin
  • 120 gr alune de padure tocate grosier
  • o fiola esenta de rom
Mod de preparare:
Foi:
Pregatim fiecare foaie in parte: Batem albusurile spuma cu zaharul, dupa care adaugam alunele si faina si omogenizam. Pe o hartie de copt desenam un cerc cu diametrul de 24 cm(eu am folosit o tava rotunda cu care m-am ajutat) si intindem compozitia cu o spatula. Dam la foc mic(150 gr Celsius) in cuptorul preincalzit, pana devine rumena deasupra. La fel procedam si pentru celelalte 2 foi dupa care le lasam la racit.



 


 

Crema 1:
Intr-o craticioara(de preferat cu fund dublu) punem la fiert galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat,  faina si laptele si se amesteca pana ce capata consistenta unei  budinci, dupa care o lasam la racit. Separat batem frisca si adaugam treptat budinca.
 







Crema 2:
Zaharul impreuna cu alunele le punem la topit pana ce se caramelizeaza dupa care intindem tot pe o hartie de copt si lasam la racit. Cand s-au racit le zdrobim cu sucitorul pana devin marunte. Batem frisca tare, adaugam esenta de rom si alunele caramelizate, dar mai pastram cateva pentru ornat.


 
 





 


Punem 1 foaie, 1/3 din crema 2, si 1/3 din crema 1, apoi procedam la fel si cu celelalte 2 foi dupa care presaram alunele caramelizate ramase si dam totul la rece minim o ora. Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu