luni, 11 martie 2013

Chec aperitiv cu ton si ciuperci


Ingrediente:

  • 2 cepe medii
  • 200 gr ton in suc propriu
  • 4 oua
  • 250 gr faina
  • 100 ml ulei de masline plus 2 linguri pentru calit ceapa
  • 1 plic praf de copt
  • 30 gr unt
  • o mana de ciuperci 
  • un varf de lingurita de sare
  • o ligurita rasa de piper
  • un pachet mic de parmezan ras, cam 50 gr
Mod de preparare:

 Curatam ceapa si o taiem marunt. dupa care o punem la calit in 2 linguri de ulei, adaugam ciupercile, impreuna cu sarea si jumatate din cantitatea de piper si mai lasam pana se patrund ciupercile. Dupa care o lasam la racit.
 Separat punem intr-un vas adanc faina, praful de copt, ouale, untul, uleiul de masline, parmezanul si restul de piper. Mixam, sau amestecam cu o lingura pana obtinem o consistenta spumoasa. Adaugam si ceapa, ciupercile si tonul si amestecam in continuare pana la omogenizare.
 Tapetam o tava de chec cu unt si faina (folositi o tava medie) si turnam in ea compozitia. Dam totul la cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius pentru 40-45 minute, pana se rumeneste deasupra.
 Pofta buna!!!





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu