sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Blat pizza italiana (subtire sau pufoasa)


Ingrediente pentru 500 gr. aluat:
  • 400 gr. faina alba "000"
  • 200 ml apa
  • 1/2 cub drojdie
  • 6 lungurite ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf de sare
Metoda de preparare:
Dizolvati drojdia sfaramata in apa calduta.


Adaugam un praf de sare, zaharul si uleiul de masline si amestecam bine cu o lingurita.

 Asezati faina in forma de fantana si turnati peste compozitia.

Framantati aluatul bine si formati din el o bila care apoi o presarati cu faina si pune-ti la crescut 2 ore langa o sursa de caldura.

Dupa ce a crescut aluatul intindeti din el o foaie si il punteti intr-o tava gata tapetata. Daca doriti sa fie aluatul pufos se mai lasa o jumatate de ora la crescut. Daca doriti sa faceti pizza rotunde impartiti aluatul in 2 sau 3 parti egale in functie de tava.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu