marți, 17 ianuarie 2012

Baigli cu nuca


Ingrediente umplutura:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 300 grame nuca macinata
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 linguri de lapte 
 
Mod de preparare umplutura:

 Bateti albusurile spuma tare. Adaugati treptat zaharul si mai bateti pana puteti intoarce vasul si spuma sa nu cada. Adaugati treptat nuca macinata(atata cat absoarbe spuma), iar la final adaugari laptele si esenta de rom si mai amestecati putin.

Ingrediente aluat:
  • 500 gr faina
  • 100 gr faina pentru framantat si intins foile
  • o jumatate cana de lapte caldut
  • jumatate de cub de drojdie (25 gr)
  • 2 oua
  • 15 linguri de zahar
  • 125 gr de unt
  • un praf de sare
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita de miere
     
Mod de preparare aluat:
 Dizolvati drojdia in laptele caldut. Luati 200 gr din faina o puneti intr-un vas mare de framantat in forma de fantana si turnati peste laptele amestecat cu drojdia si framantati bine. Dupa ce s-au omogenizat adaugati ouale, zaharul, untul si sarea si framantati in continuare pana obtineti un aluat fraged completand treptat cu cantitatea de faina necesara.


 Dupa ce am obtinut o bila mare de aluat, impartim in doua si intindem doua foi dreptunghiulare cat se poate de subtiri, lasand latura care va fi marginea mai groasa pentru a preveni craparea aluatului(cam cat o palma). Intindem peste nuca si rulam cu grija de la centrul mesei spre marginea lasata mai groasa, avand grija ca latura mai groasa sa ramana deasupra, pentru a preveni craparea.
 Punem rulourile obtinute intr-o tava  cu hartie de copt. Apoi amestecam galbenusul cu lingurita de miere si ungem rulourile.



 Se coace la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10 minute, scadem apoi temperatura la 180 grade si ii mai lasam inca 20 de minute.
 Se pastreaza bine daca ii tineti intr-un recipient inchis ermetic.
 Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu