duminică, 13 februarie 2011

Paste carbonara


Ingrediente:
  • o cutie spaghete no.5
  • o ceapa de marimea unui pumn taiata cubulete
  • 500 gr pastrama porc afumata taiata cubulete
  • 2 oua
  • 500 gr smantana
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • ulei
  • parmezan
Preparare:
Se fierb pastele conform indicatiilor de pe cutie dupa care se adauga o lingura de ulei ca sa nu se lipeasca. Se pune ceapa la calit impreuna cu pastrama si 2 linguri de ulei la foc mediu. Cand sunt aproape gata adaugam oregano cat sa acopere uniform carnea si o lingurita rasa de busuioc. Dupa care se mai lasa 2-3 minute la foc mic.
Cele 2 oua se bat cu furculita pana devine o crema omogena dupa care se amesteca cu smantana pana devine pasta. Puneti spaghetele, pastrama si smantana cu ou intr-o oala inalta si amestecati la foc mic de jos in sus cam 15 minute pana se omogenizeaza.
Serviti in farfurie si adaugati putin parmezan peste.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu